Çerez Politikası

Çerez Politikası

Groupama Sigorta’nın çerez kullanımı

www.groupama.com.tr sitesini ziyaret ederek Groupama Sigorta’nın web sitesinin kullanımı için gerekli olan çerezlerin cihazınıza yerleştirmesini kabul edersiniz.

Groupama Sigorta, çerezler sayesinde topladığı bilgileri https://www.groupama.com.tr/kisisel-verilerin-korunmasi-kanunu/ adresinde yer alan Groupama Sigorta Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme doğrultusunda kullanır.

Groupama Sigorta’nın cihazınıza çerezler yerleştirmesini istemiyorsanız tarayıcınızın ayarları veya seçenekleri vasıtasıyla çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz. Bu durumda www.groupama.com.tr’nin  bazı alanlarını düzgün biçimde kullanamayabilirsiniz.

Groupama Sigorta, gerekli gördüğü durumlarda, kullandığı çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya internet sitesine yeni çerezler ekleyebilir. Dolayısıyla bu Çerez (Cookie) Politikası’nı her zaman değiştirebilir. Çerez (Cookie) Politikası’nın değiştirildiği hallerde sayfanın üst kısmındaki güncelleme tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Çerez (Cookie) Politikası’nı belirli zamanlarda inceleyerek, çerez kullanımı ile ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

Kişisel verilerinizin şirketimiz tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için https://www.groupama.com.tr/kisisel-verilerin-korunmasi-kanunu/adresinde yer alan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme’yi okumanızı tavsiye ederiz.

Çerez Kullanımı

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sizi hatırlayarak çevrimiçi deneyiminizi geliştirmek amacıyla, “Çerezler” ve "web işaretleri" (Facebook Ads, Google Ads) gibi benzer teknolojiler vasıtasıyla kişisel verileriniz işlenmektedir.

Web sitemizde Google Ads ve Facebook Ads kullanılmaktadır. Facebook Ads ve Google Ads ilgi alanınıza yönelik reklamlar vermek için kullanılır. Kişiselleştirilmiş reklamlarla daha iyi bir reklam deneyimi yaşamanız hedeflenmektedir.

Bu amaç için kullanılan Çerezler;

  • kullanıcının web sitesi ziyaretini kaydeder,
  • hangi reklamın, hangi kullanıcıya ve hangi sıklıkta gösterileceğine karar verir ve
  • reklamın etki düzeyini ve kullanıcıların tepkilerini analiz eder.

Böylece size, başka web sitelerini ziyaretiniz sırasında (web sitemizi kullanırken toplanan veriler değerlendirilerek) potansiyel olarak ilgilenebileceğiniz ürünlere ilişkin reklamlar gösterilir. Bu Google arama sonuçlarında çıkan reklamlar alanlarında olabileceği gibi diğer bir web-sitesinde de olabilir. Örneğin bizim web-sitemizde bir ürünün alımına ilişkin işlemleri tamamlamadıysanız farklı web-sitelerinde bu ürüne veya bize ilişkin reklamlar görebilirsiniz. Google’ın konuya ilişkin gizlilik politikasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca buradan bu seçeneği nasıl tercih dışı bırakabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, kullanılan donanım ve yazılım, genel konum bilgisi, web sitemize ne zaman ve nasıl eriştiğiniz gibi kişisel verilerinizi kaydedebiliriz. Bu kişisel veriler, ilgilenebileceğiniz ürünleri sunmak, müşteri deneyimini geliştirmek, fiyatları belirlemek ve/veya sizleri mevcut kampanyalardan haberdar etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Bizlerden e-posta yoluyla doğrudan pazarlama mesajı almayı tercih ettiyseniz doğrudan pazarlama materyallerine ilişkin kullanımınızı ve ilgi düzeyinizi belirlemek üzere piksel etiketleri veya linkler gibi teknolojiler de kullanabiliriz.

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınızın IP adresini otomatik olarak kaydetmekteyiz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Genel Olarak

Groupama Sigorta olarak www.groupama.com.tr sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:
– Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
– Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, Site’nin kullanım istatistiklerinin raporlanması ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
– Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Aynı zamanda Site içerisinde kullanıcıya özel içeriklerin sunulmasının sağlanması.
– Reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve verimliliğini artırmak. Örneğin, Site’de gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızın, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızın tespit edilmesi. Bu kapsamda tarafınıza ilgi alanlarınıza yönelik reklamların çıkarılması ve gösterilen reklam sayısının sınırlandırılması.
6698 sayılı Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın Kanun’un 5. ve 8. maddelerinde belirtilen istisnalar kapsamında yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir. Groupama Sigorta olarak, Çerez (Cookie) Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.
Groupama Sigorta 4 tür çereze kadar kullanır:


Çerez türü                       

Açıklama

Kesinlikle gerekli çerezler

Ziyaretçilere www.groupama.com.tr gezinme olanağı sağlayan isimsiz çerezler, özelliklerini kullanarak güvenli alanlara erişirler. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler pazarlama amaçlı kullanılamaz. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmezse www.groupama.com.tr’nin çeşitli bölümleri kullanılamaz. Örneğin, Site’de oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site içerisinde farklı sayfalara geçtiğinizde oturumunuzun devam etmesini sağlar.

Performans çerezleri

Groupama Sigorta’nın web sitesini geliştirmesine yardımcı olan isimsiz çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin www.groupama.com.tr’yi nasıl kullandıkları hakkında bilgiler toplayarak, en çok ziyaret edilen sayfalar, Site’nin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının veya alınan hataların tespitinde kullanılır. Bu türe bir örnek WebAnalytics çerezlerdir. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler pazarlama amaçlı kullanılamaz ve üçüncü şahıslara verilemez.

Fonksiyonellik çerezleri          

Groupama Sigorta’nın ziyaretçi özellik ve tercihlerini hatırlamasına olanak sağlayan isimsiz çerezlerdir. Bu bilgilere dayanarak www.groupama.com.tr, her ziyaretçiye toplanan bilgiler doğrultusunda içerik gösterebilir, dil seçimini veya bir metin okurken seçilen font boyutunun hatırlanmasını sağlar. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi durumunda;
• www.groupama.com.tr ‘nin bazı bölümleri kullanılamayabilir,
• www.groupama.com.tr ’nin sağlayabileceği desteğin seviyesini düşürebilir,
• www.groupama.com.tr‘nin tercihlerinizi hatırlamaması, size özel bir özelliğin kullanılmaması ya da gösterilmemesine neden olabilir. Tercihlerinizi hatırlamasını engeller.

Hedef çerezleri veya reklam çerezleri

Bu tür çerezler, Groupama Sigorta’nın bilgisi doğrultusunda genellikle www.groupama.com.tr ‘nin reklam ağları tarafından yerleştirilir. Söz konusu çerezlerin kullanım amaçları aşağıdaki gibidir;
• İlgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek
• Gösterilen reklam sayısını sınırlamak
•Reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek
• Ziyaret tercihlerinizi hatırlamak


Çerez Kullanımı Nasıl Kontrol Edilebilir?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Google Analytics: Kullanıcı/xiyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, Kullanıcı/Ziyaretçilerin web sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır.

Google Analytics Hizmet ve Koşullar sayfası linki : https://www.google.com/analytics/terms/tr.html

Google Optimize: Google’ın A/B testing ve personalization platformudur. Optimize, web sitelerindeki dönüşüm oranlarını arttırmasını amaçlayarak, sitenizde A/B testler yaparak, KPI’larınız doğrultusunda en iyi varyasyona ulaşmanızı sağlar.

Google Optimize Hizmet ve Koşullar sayfası linki : https://support.google.com/optimize/answer/6230273

Hotjar: Siteye giren kullanıcıların, cihaz ve işletim sistemi bilgilerini beraberinde site içerisinde dolaştıkları sayfaları ve mouse (imleç) hareketlerini kaydederek bildirmektedir. Hotjar servisinin gizlilik sözleşmesi linki : https://www.hotjar.com/terms

Facebook pixel, http headers, pixel spesifik veriler (pixel ID, pageview vs.), buton click (butonların labelları ve sonuç sayfaları) ve bizim yolladığımız opsiyonel verileri (pixel eventlerdeki ürün bilgileri gibi) toplar. https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/implementation/gdpr/
İlgili Kişi Olarak Haklarınız Nelerdir?

6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi uyarınca,
- kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
- kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
- kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
- yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
- kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.
Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet doğurması halinde, şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun ileride belirleyeceği diğer yöntemlerle şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede şirketimize 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kaleme aldığınız ıslak imzalı dilekçenizi;
- Noter kanalıyla “ Maslak Mahallesi Eski Büyükdere Caddesi No:3-5 Link Plaza 34485 Maslak, Sarıyer/İSTANBUL” adresine gönderebilir,
- ya da groupamahayat@hs02.kep.tr groupamaholding@hs02.kep.tr groupamasigorta@hs02.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.